Къде да отидем

Бюджетни пътувания за които не сте предполагали

Докато много от нас мечтаят да пътуват по света (или поне да си отнемат няколко месеца от работа в търсене на приключения), това не винаги е възможно, дори и за онези, които имат най-добрите намерения. Много неща могат да ви пречат.
Често говоря за дългосрочни пътувания и пътувания по света, но знам, че реалистично не всеки може или иска да се наслади на този стил на пътуване. Не мисля, че пътуването по света е трудно, но също така знам, че това, което правя, не е за всеки.
Някои хора просто искат да отидат на евтина ваканция за няколко седмици. Не всеки има време или луксa да предприеме дълго пътуване.

И така, какво правите, когато имате само кратко време и малка сума пари?
Какви са идеите за бюджетна ваканция, които не са за пътуване по света?

Има много начини да си на път и да видиш света, без да харчиш много! Ето четири идеи за евтини пътувания, ако нямате много време :

Евтина идея за почивка 1: Бъдете местен турист

Колко често посещавате туристическите обекти в собствения си град? Едва ли изобщо го правите, нали? Познавам нюйоркчани, които никога не са виждали известната Статуя на свободата и бостоняни, които никога не са вървели по пътеката на свободата. Веднъж заведох приятелка в Холандия на обиколка на Амстердам, защото, въпреки че е израснала там, тя никога не е виждала местните атракции, които примамват милиони посетители в града всяка година.
Винаги го отлагаме до утре, защото когато живеем в града, мислим, че винаги има утре.
Така се увличаме в ежедневието си, че забравяме, че можем да си изкараме евтина ваканция в собствения си град. Не трябва да ходим никъде!
Ако ви липсват време и пари, няма по-добър начин да отделите малко свободно време от това да се скитате в собствения си град. Без значение какъв е размерът му, той има редица чудеса, които никога не сте виждали или дори знаете, защото просто не ви харесват! Ние сме заети да водим живота си и да следваме нашите рутини. Нормално е, но нека гледаме дома си с нови очи.
Бъдете пътешественик в собствения си град!
Важни съвети: Когато станете местен турист, напуснете къщата си и отидете в хотел, хостел или къща за гости. Важно е да излезете от познатата си среда, защото ако останете вкъщи, ще намерите нещо за работа около къщата и ще създадете извинения.

Евтина идея за почивка 2: Пътувайте регионално

Изследването на вашия собствен регион е недооценен и често пренебрегван аспект на пътуването. Получава се случайно обслужване на устни в списания, но шофирането из България ме накара да разбера колко много могат да ни предложат нашите собствени държави и колко често пренебрегваме това за някое чуждо място.
Има нещо специално в това да си непознат в родината си и да осъзнаеш, че наистина не знаеш много за това, както си си мислил.
Всяка държава има регионални различия, които го правят уникален и, освен ако не пътуваме, за да ги видим и преживеем, никога няма да разберем напълно мястото, което наричаме дом.
Шофирането из моята страна ме научи много на това. Това ми даде дълбока оценка за него, хората и разнообразието в неговите граници. Разруши стереотипите и погрешните представи за различните региони в България. Времето ми за изследване на собствения ми регион беше също толкова важно за растежа ми, колкото всяко пътуване до чужда държава.
Ако сте с ограничен бюджет, не можете да си позволите полет или пътуване до екзотични места или просто искате да направите нещо различно, не забравяйте, че винаги можете да пътувате в собствената си страна. Тя може да бъде също толкова мощна, колкото посещението на друга държава.

Евтина идея за почивка 3: Резервирайте круиз в последната минута (или резервирайте много преди това)


Обикновено круизите са много скъпи, а пакетите със седем дневен круиз по Карибите струват над $ 600–700 USD на човек за малка вътрешна стая. И ако пътувате сами, често се налага да плащате цената на двама души, тъй като не много круизни линии предлагат стаи за единични пътници!Но ако сте последният пътник, който се качва на този кораб, можете да намерите някои сладки сделки.
Круизните линии винаги предлагат невероятни оферти в последния момент. Никой капитан на кораб – или круизна компания – не иска да остави с половината каюти празни. Ако изчакате до няколко седмици преди отпътуването, можете да намерите някои наистина невероятни сделки, докато круизните линии се карат да намерят пътници. Плюс това, круизните оператори винаги предлагат някои удобства на борда, безплатни подобрения и ваучери за пари, за да подсладят сделката.

Уебсайтът CruiseSheet често има круизи до $ 30 на ден! (Това е най-добрият уебсайт за круизни резервации в света!)
И обратно, ако резервирате повече от година предварително, круизните линии също предлагат невероятно ниски цени за ранни птици.

Круизите са единствената форма на пътуване, за която препоръчвам да посетите туристически агент, ако сте част от голяма група. Те имат прекрасни работни отношения с операторите и могат да предложат по-добри пакети от резервациите онлайн.
След като резервирате, внимавайте за цените, защото ако те спаднат, често можете да се обадите на вашия туристически агент или самата круизна компания, за да получите частично възстановяване или ваучери, които да използвате за хранене и алкохол на кораба.

Евтина идея за почивка 4: Вземете евтин полет


В днешно време не е нужно да се досещате къде би бил най-евтиният полет от дома ви. Можете да разгледате цял списък от полети (от най-евтините до по-скъпите), като използвате сайт като Momondo или Google Flights. С тези сайтове можете да напишете „(най-близкото до вас летище)“ за вашия отпътуващ град и „навсякъде“ за вашата дестинация. Тогава пред очите ви се появява списък с най-евтините полети, така че можете да изберете къде да отидете в рамките на бюджета си. Ето как решавам къде да отида, когато нямам конкретно място в ума. Това е чудесен инструмент!

Ето някои други страхотни сайтове за резервации на авиокомпании, където можете да намерите оферти:

Skyscanner – Skyscanner има много интуитивна платформа, която ви позволява да търсите отворено пътуване. Ако не сте на 100% сигурни къде искате да отидете (или кога), започнете търсенето си със Skyscanner.

Киви – Киви наскоро актуализира платформата си за търсене, което го прави много по-интуитивен и лесен за използване. Можете също да търсите в няколко града и държави наведнъж, което прави тази задължителна платформа при търсене на бюджетни полети.

AirTreks – Ако търсите да планирате пътуване с няколко града, AirTreks предлага страхотни оферти за приключения в целия свят с множество спирки.
 

Comment here