Къде да отидем

Топ 6 най-посещавани градове в Европа

Още една година поредният туристически бум разклаща основите на стария континент, докато пътешественици от цял ​​свят се спускат по най-посещаваните градове в Европа.

Строго статистически погледнато, предимно същите градове привличат цялото внимание на туристите от година на година, но се случват леки корекции. Причините за тези промени са многобройни, но най-вече включват оценки за безопасност на конкретна държава или град, които се издигат нагоре или надолу, текущи политически и икономически събития или просто някакво новооткрито място, което придобива по-голяма сила от всякога.
Ще се съсредоточим върху изминалата  година и броя на международните туристи, дошли да посетят някои от най-невероятните градове, които Европа може да предложи. Въпреки че вероятно няма да се изненадате от повечето резултати, има някои, които ще ви омагьосат и ще ви дадат алтернативна идея къде да отидете тази година.

Лондон, Англия

Да – Лондон има повече посетители от Париж. Тази информация често идва като шок за тези, които не знаят факта, но сега, когато я извадим, можем да продължим с топ европейската дестинация.

Представен в популярната култура повече от всяка друга дестинация, не е чудно, че туристите от цял ​​свят непрекъснато избират Лондон за свое европейско бягство номер едно. Бъкингамският дворец, Уестминстърското абатство, Биг Бен, площад Трафалгар и Лондонската кула са постигнали легендарна известност и репутация, която достига до най-отдалечените кътчета на света. Не само тези олдтаймери привличат толкова много внимание за Лондон. По-младите поколения обичат да отидат на студио турне на Warner Bros. и да видят създаването на Хари Потър и магията, която се разгръщаше зад кулисите. През последните години Shard придоби много известност, стъклен небостъргач от 1016 фута, което го прави най-високата структура в Лондон.

Освен това винаги е много по-бързо да стигнете до други страни на Обединеното кралство, когато сте в Лондон и да видите цялата красота на Великобритания.

Париж, Франция

Градът, който никога не спи. Градът на светлината. Градът на любовта. Париж върви с много имена, повече от тези, което знаем, като всяко от тях е дадено от тези, които предпочитат да се занимават с него по свой начин. С толкова много аспекти към него не е чудно, че Париж беше и все още е един от най-популярните европейски градове.

Някои го хвалят заради божествените си вина, други за храна, а други заради модата. Какъвто и начин на живот да имате ще откриете, че Париж е повече възприемчив и откровен за това кой сте. Ако никое от тези неща не ви съблазни, в което се съмняваме, винаги има по-туристическа страна към Париж. Има ли един човек в света, който да не е чувал за Айфеловата кула поне веднъж?

Какво ще кажете за Luvr и Orsay? Или Мараа? Едно след друго, изящните места на Париж са си осигурили известността като туристическа дестинация за избор за мнозина.

За съжаление, трагичните събития, които доведоха до обхващането на Нотр Дам в пламъци, които почти изгориха това важно наследство. Той упорито продължава да стои горд и посетителите са по-заинтересовани от него от всякога.

 


Рим, Италия

Понякога Рим изглежда сякаш не получава почти достатъчно внимание като Париж или Лондон. Докато 9,53 милиона души, които са го посетили през 2018 г., са цифра, която наистина говори много за неговата популярност, и все пак би могъл да се справи много по-добре.

В това няма никакво съмнение – Рим е съществена част от почивката в Европа. Заобиколен от толкова много история, с корени, които се простират до най-ранните дни на Европа, както го познаваме, този град е издържал толкова много изпитания, че самото стоене там е достатъчно награда. Добавете Колизеума, Пантеона, Колоната на Траян, Пиаца ди Спаня, Римския форум и безкрайни други славни паметници в сместа и вие сте се намирате в град, който си струва да посетите десетина пъти.

Като най-малката суверенна държава в света, Ватикана трябва да бъде част от всяко отдалечено сериозно посещение на Рим. Сикстинската капела и базиликата „Свети Петър“ очакват проучване, като и двете съдържат великолепни произведения на Микеланджело и привличат милиони туристи по собствена заслуга.


Прага, Чешка Република

Прага е един от туристическите градове, които постоянно се посещават през последното десетилетие. Казано накратко – Прага е един от най-красивите градове за посещение в Европа. Неговият постоянен приток на туристи не се дължи на някаква непредвидена случайност – не, Прага има очарование, на което е твърде трудно да се устои.
Независимо дали става въпрос за исторически забележителности, които търсите, или просто добро време за запознаване с местните жители. Повечето хора твърдят, че никога не сте преживявали Прага, освен ако не се разходите из Карловия мост, или сте се изкачили на Пражкия замък и сте наблюдавали града от високо. Ще видите най-доброто, което могат да предложат готиката и барока, докато пиете едни от най-добрите бири в цяла Европа.
Ще искате да видите и по-артистичната страна на Праха, включително художествена инсталация на Метаморфозата на Кафка и Стената на Джон Ленън.

Амстердам, Холандия

Международни пристигания на туристи през 2018 г.: 8,48 милиона.Всички тези хора, които дойдоха в Амстердам миналата година, сигурно бяха чули за уникалния му либерален климат и решиха да станат свидетели на цялата свобода от първа ръка. Честно казано, дори не сте се добрилижили до пословичната повърхност на свободата, докато не посетите този невероятен град.
Амстердам не само е едно от най-откритите места, на които ще попаднете в Европа (не че другите не са), но и е богат на култура и образование.
Вземете например Rijksmuseum – това е свод от комбинирана човешка история, изкуство и най-голямата колекция от литература, която може да се представи. Музеят на Ан Франк трябва да бъде задължителен при всяко пътуване до Амстердам. Музеят на Ван Гог, Уестекерк и Националният паметник също са пряко отговорни за всички хора, идващи тук.
От друга страна, Амстердам има богата палитра от националности, сексуалности и легализации, които го правят толкова неустоим. Квартал „Червените фенери“ е цял туристически клон самостоятелно, просто не забравяйте да отидете през нощта. Хората в Амстердам говорят отличен английски и никога няма да имате никакви проблеми да обиколите и да научите повече за това живописно място.

Барселона, Испания

Град на непокорната архитектура Гауди и някои от най-красивите плажове в Европа, Барселона е един от най-посещаваните градове в Европа, но също и този, който нанесе незначителен удар на броя на входящите туристи. От 7,62 милиона туристи през 2017 г., тя отхвърли част от посетителите си като част от тенденция, която изглежда не се подобрява.
Какъвто и да е случаят с това намаление, безумието на Гауд все още обикаля улиците на Барселона, приемайки формата на много структури, които сме отраснали да обичаме през годините. От La Sagrada Família, най-неадекватната от всички църкви, които все още не са завършени до ден днешен, за да заобиколят Каса Мила и Каза Батло, Барселона е преливаща от чудеса, за да се разкрие. Историческият музей в Барселона претендира за един от малкото римски обекти, докато Fundació Joan Miró ще отвори някои от по-съвременните врати за вас.
Не на последно място, истинските футболни фенове (и вероятно дори редовни) ще могат да оценят големия мащаб на Камп Ноу, дом на ФК Барселона, който може да побере 99 000 души!

Comment here